Stor opbakning til kunstprojekter

Publiceret 08-09-2021

De sidste måneder har otte kunstprojekter fyldt kulturlandskabet i Norddjurs, mange tusinde besøgende har været forbi, og flere af projekterne kan stadig opleves.

Der er stor opbakning til kunstrprojekter i kommunen

Vi har her samlet et udvalg af reaktioner, og de melder alle som en om vældigt mange og glade besøgende.

Kunstrute i Grenaa plantage, kan stadig opleves til og med 19. oktober

I Grenaa plantage leder Kunstruten de besøgende gennem 5 km smuk natur og forbi opstillede kunstværker udført af lokale og nationale kunstnere. Udover selve kunstruten, har der også været flere kunst-talks og events ved Grenaa Sydhavn, arrangeret i samarbejde mellem Outdoor Arts festival Grenaa og Liv på Sydhavnen. Ingolf Steffensen, projektleder for Kunstruten, fortæller, at det er gået rigtig godt indtil nu:

”Publikums reaktion været meget positiv, de har været tilfredse. Nogle enkelte ting skal rettes til næste gang, bl.a. skal QR-koderne ved de enkelte værker fungere bedre, og ruten skal også ændres en smule.”

I havde et forventet besøgstal på 30.000 – når I det?

”Omtrent 15.000 tusinde besøgende har været forbi på nuværende tidspunkt, vi har til og med efterårsferien, og jeg er helt sikker på, at vi når derop når efterårsferien er ovre.”

Hvad sker der i den kommende tid?

”Den 11. september er der stenmaling ved skovsøen midt på ruten. Det har vi holdt to gange før, og vi kan godt mærke ferien er ovre, så det er flest voksne, der har malet. Men de maler jo også ligeså godt som børnene. Bagefter kan de lægge stenen på ruten eller tage den med hjem. Når vi er færdige med eventen efter efterårsferien samler vi selvfølgelig det hele sammen, også de malede sten, så det ser ud ligesom før kunstruten.”

Hvordan ser det ud fremadrettet?

”Der er lagt op til en gentagelse næste år. Både kunstnere og publikum har været glade. Det største arbejde er at søge myndighedernes tilladelse til at opstille kunstværker i området, så vi håber på at få en flerårig tilladelse næste gang.”

The Garden Studio, skiftende udstillinger, ny åbnede lørdag 4. september

I august måned kunne publikum opleve udstillingen ”Ved havet” med tilhørende events. Ulla Lundsgart, daglig og kunstnerisk leder af the Garden Studio, fortæller, at det specielt var særarrangementerne som fik opmærksomhed:

”Ved events som koncert og danseforestilling har der været fuldt hus og udsolgt. I weekenderne med almindeligt åbent har der ikke været så mange besøgende. Vi har mere reklameret for eventdagene, og fremover skal vi nok markedsføre os anderledes.”
Hvad sker der i den kommende tid?

”Vores nye udstilling er med 9 kunstnere, som har fundet sammen i projektet ”Portrætter af- og i naturen”, som åbnede i lørdags. Det indeholder bl.a. en lydinstallationen i haven, som er lavet af en international anerkendt jazz-saxofonist, og den del ser jeg særligt frem til.

Og så er det en udstilling, som zoomer ind på naturen på en meget interessant måde. Ofte længes vi efter at opleve den vilde og storslåede natur i fremmede egne, men hvis man bare stopper op og giver tid og plads, så kan man mærke naturens storslåethed i selv den mindste plet i vores eget lokalområde.”

Kirkerum, sluttede 30. juli

11 kirker i det østlige Norddjurs inviterede kunsten ind i kirkerummet og skabte en ny, fordybende oplevelse med gamle kirker som præsenterer moderne kunst. Margit Schumacher, koordinator for Kirkerum i Grenaa Kirke, fortæller, at det har været et positivt møde.

Hvordan er det gået?

”Vi tror der har været mellem 1000 og 1500 i Grenaa kirke i juli måned, og mange gav udtryk for stor glæde over tiltaget, hvilket vi også kan læse ud fra gæstebogen. De andre kirker var også velbesøgte, så alle var glade. Kunstnerne i Grenaa Kirke fik ligeledes solgt en del værker og var meget tilfredse.”

Hvordan ser det ud med Kirkerum fremadrettet?

”Vi tror der kommer et projekt igen til næste år, da vi alle syntes det var spændende at samarbejde med personer fra andre menighedsråd. Det bliver formentlig med nye lokale kunstnere, hvis det altså bliver aktuelt.”

Kreative sommerdage på Bønnerup Havn, sluttede i udgangen af august

Foreningen Nordkystens kunsthus arbejder på at få et permanent sted med arbejdende værksteder og udstillingsmuligheder. Denne sommer viste de potentialet med midlertidige lokaler, hvor de arrangerede Kreative sommerdage på Bønnerup Havn. Dagene bød på kunst på væggene, aktiviteter for store og små ved bordene, masser af musik og workshop events og en lille cafe.

Formand for foreningen, Ulla Boisen Clausen, har oplevet en utrolig stor opbakning:

”Det er gået forrygende, vi er blevet taget super imod af gæsterne. Turisterne har været vilde med aktiviteterne, og de lokale har også været forbi de åbne værksteder og cafeen. Vi er kommet i mål med at vise, hvad foreningen kan, såsom lave kunstudstillinger, kunstmarked, åbne værksteder, og musik-arrangementer. Det er alt sammen noget, vi gerne vil kunne gøre i vores eget hus.”

Hvordan ser fremtiden ud?

”I foreningen har vi vist, at den gamle busgarage i Bønnerup, vi fik stillet til rådighed, og hvor Norddjurs Kommune støttede os med huslejen, kunne opfylde alle vores ideer og alle de formål en bygning skal kunne. Og så ligger den i øvrigt virkelig natursmukt med skøn udsigt over Kattegat. Men som det er lige nu, er vi hjemløse. Vi vil gerne fortsætte vores aktiviteter, og der er efterspørgsel på dem, men vi skal lige finde ud af, hvor vi kan gøre det henne.”

Sommeren bød desuden på disse kunstoplevelser

’Liv på Sydhavnen’ har vist skiftende udstillinger i juli og august, og byder løbende på en masse koncerter og events.

Baunhøj Mølle i Grenaa har året rundt skiftende kunstudstillinger. Over sommeren har de haft to forskellige udstillinger. Fra fredag den 10. september kan publikum opleve udstilling med Pia Möller-Light, hvis kunstneriske virke har mennesket, byen og verdenssamfundet som omdrejningspunkt.

’Skovens rytme råder’ var en kunstinstallation i skoven ved Homå 18. juli – 15. august.
Oplevelsesplads ved Thomasminde // Ruths have ved Fjellerup, viste flere udstillinger i perioden 26. juni til 8. august.

Talrige lokale gallerier og kunstnerværksteder udstiller løbende kunst.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Ingolf Steffensen, kunstruten projektleder
20 10 29 20
ingolf.steffensen@icloud.com

Ulla Lundsgart, The Garden Studio
61 78 19 83
ullalundsgart@icloud.com

Ulla Boisen Clausen, fmnd. Nordkystens Kunsthus
29 44 08 49
nordkystens@kunsthus.net