Webinar om biodiversitet den 4. november

Publiceret 20-10-2021

Norddjurs Kommune inviterer til læring om biologisk mangfoldighed og myter om biodiversitet.

Smukke omgivelser i Norddjurs

I forbindelse med konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune inviterer Norddjurs Kommune borgere til et webinar om biodiversitet den 4. november 2021.

Det dialogbaserede aftenmøde skal give deltagerne indblik i nogle grundlæggende forudsætninger for biodiversiteten og inspirere til, hvad man selv kan gøre.

Efter en enig kommunalbestyrelse i april 2021 besluttede sig for, at Norddjurs Kommune skal deltage i den nationale konkurrence om at blive Danmarks Vildeste Kommune, har kommunen sat turbo på indsatsen.

Men alle dele af kommunen kan spille en rolle for at løfte opgaven, og private, foreninger, landbrug, virksomheder m.fl. kan i fællesskab bidrage til at skabe mere vild natur i Norddjurs.

Derfor inviterer medarbejdere hos Norddjurs Kommune og firmaet Vildskab Aps til et fælles dialogbaseret online aftenwebinar den 4. november 2021 klokken 19:30.

Norddjurs Kommunes Biodiversitetskoordinator Annette Limborg Madsen uddyber:

”Mange mennesker vil rigtig gerne gøre en indsats for biodiversiteten, men det er ikke ligegyldigt, hvad man gør. Nogle tiltag virker rigtig godt, andre er underordnede, og nogle virker måske endda dårligt på naturen. Derfor vil vi gerne helt kort oplyse om de grundlæggende forhold, som skaber og/eller forringer biodiversitet. Vi tager også livtag med nogle udbredte myter om biodiversitet. Vi håber selvfølgelig på at kunne inspirere borgere på tværs af kommunen til selv at gøre en indsats. Målgruppen for mødet er alle, uanset om man er haveejer, landmand, virksomhedsejer eller noget helt 4.”

Annette Limborg Madsen opfordrer i øvrigt alle interesserede til at følge med på projektets Facebook-side ’Norddjurs giver plads til liv’, hvor man kan få inspiration til tiltag, der kan gøre en forskel for naturen. Ligesom hun opfordrer til, at man går ind på hjemmesiden Biodiversitet, hvor man kan læse nyhedsbreve om projektets aktiviteter.

”Vi ser frem til en aften med fokus på biodiversitet, og håber, at borgere på tværs af hele kommunen vil have tid og lyst til at deltage” afslutter Annette Limborg Madsen.

Webinaret finder sted den 4. november kl. 1930, og man skal blot trykke sig ind på dette link på aftenen via Teams: