Virksomheder i Norddjurs har klaret sig bedst gennem corona-krisen

Publiceret 15-03-2021

Virksomhederne i Norddjurs Kommune har klaret sig bedst gennem corona-krisen. Det viser en helt ny analyse fra IRIS Group.

Norddjurs klarer sig bedst igennem Corona-krisen

Norddjurs placerer sig på en flot førsteplads blandt de 98 danske kommuner i den del af analysen, der måler på, hvordan virksomhederne har klaret sig igennem krisen. Her måles blandt andet på indikatorer som ledighed, konkurser, iværksætteri m.fl.

Formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune, Else Søjmark, glæder sig meget over resultaterne:

”Jeg er rigtig glad for og stolt over, at vores lokale virksomheder overordnet set har klaret sig så flot igennem corona-krisen. Jeg tror, den flotte placering skyldes, at vi i kommunen har været stærkt rustet til tidligt at hjælpe de lokale virksomheder, der har oplevet negative konsekvenser af corona. Vores virksomhedsservice var blandt andet tidligt ude og vejlede virksomhederne om alternative støttemuligheder som eksempelvis arbejdsfordeling og opkvalificering af medarbejderne i stedet for afskedigelser eller hjemsendelse på lønkompensation. Derudover skal man heller ikke undervurdere en stærk kultur blandt virksomhederne for at klare sig selv, hvilket kan være en af årsagerne til, at vi har relativt få, der har søgt om hjælp gennem de statslige hjælpepakker.”

Flotte resultater på alle områder

Den flotte placering skyldes, at Norddjurs Kommune har klaret sig flot igennem på alle fem indikatorer: ledighed, jobopslag, konkurser, iværksætteri og brug af hjælpepakker, som analysen kigger på.

Norddjurs ligger blandt andet i top 10 både i forhold til ledighed og antallet af konkurser under krisen. Derudover ligger Norddjurs på en placering som nr. 14, når analysen måler på indikatoren jobopslag og nr. 15 på indikatorerne: iværksættere, konkurser og jobopslag, hvilket er blandt de 15 bedste kommuner

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Else Søjmark
Formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget
es@norddjurs.dk
40 18 69 68

Erik Holck Hansen
Chef for erhverv og arbejdsmarked
ehh@norddjurs.dk
21 14 57 74