Lokal virksomhedsservice skal vækste virksomheder i vest

Publiceret 03-05-2021

Norddjurs Kommune spiller en vigtig rolle i arbejdet med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.

Virksomhedsservice skal vækste virksomheder

Det handler om at være på forkant med krav og behov, og det kræver tæt samarbejde med det lokale arbejdsmarked. Derfor oprettes nyt satellitkontor i Auning.

Jobcentret skal vide endnu mere om, hvad der rører sig i virksomhederne. Sådan lyder baggrunden for, at Arbejdsmarkedsafdelingen i Norddjurs Kommune nu etablerer sit andet satellitkontor uden for rådhuset. Det første findes på Grenaa Havn, hvor man hjælper med at definere fremtidens potentialer og matche dem med opkvalificerede hænder.

Det nye kontor i Auning bliver bemandet af tre faste virksomhedskonsulenter, og kontoret har fået til huse i lokaler hos Nørgaard Teknik, Nørgaardsvej 3.

I øjenhøjde med fremtidens behov

Norddjurs Kommune er en langstrakt én af slagsen, og i en travl hverdag kan transporttiden til Grenaa måske opleves som en barriere for nogle. Med etableringen af lokal virksomhedsservice i Auning kommer kommunens virksomhedskonsulenter nu langt tættere på en del af vest-virksomhedernes lokalmiljø. Nærheden er afgørende, lyder det fra både virksomheder og virksomhedskonsulenter:

”I Norddjurs har vi en god tradition for, at vi gerne vil se hinanden i øjnene. Det er vigtigt, at vi er ’ude i marken’ og på forkant med virksomhedernes behov”, fortæller Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i arbejdsmarkedsafdelingen, Norddjurs Kommune.

Og netop virksomhedernes behov kan være en svær størrelse af forudsige, og ofte opstår der akutte behov, som skal dækkes nu og her. Derfor er virksomheder og jobcenter meget afhængige af hinanden; det er vigtigt med en dialog om, hvor den enkelte virksomhed er på vej hen.

”Virksomhedernes behov ændrer sig hele tiden, det skyldes både ny teknologi, men behovet kan også komme henover natten, fordi man netop har landet en stor ordre. Derfor er det vigtigt, at vi har indsigt i virksomhedernes udvikling, så vi kan hjælpe med at skaffe de kompetencer, der er behov for”, siger Kirsten Tranekjær Søgaard.

En positiv spiral

Målet for det styrkede samarbejde er udvikling og vækst, faldende ledighed og øget bosætning.

”Virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft, og vores virksomhedsservice kommer til at spille en rolle i forhold til rekruttering og rådgivning om opkvalificering. Det bliver en positiv spiral, hvor den kvalificerede arbejdskraft vil udvikle og vækste virksomhederne og dermed åbne for endnu mere beskæftigelse. Det er godt for virksomhederne, og det er godt for Norddjurs, siger Erik Holck Hansen, arbejdsmarkedschef i Norddjurs Kommune.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Kirsten Tranekjær Søgaard, souschef i arbejdsmarkedsafdelingen.
Tlf. 89 59 20 21/ 23 67 39 81
Mail: kts@norddjurs.dk