Unge vejledes digitalt om uddannelsesvalg

Publiceret 11-02-2021

Nyt tiltag i Norddjurs Kommune sikrer individuel vejledning til valg af ungdomsuddannelse i en tid, hvor Covid-19 har lagt begrænsninger på åbent hus, møder og andre måder at ”snuse” fysisk til ungdomsuddannelserne på.

Unge er i vildrede

Det kan være svært og uoverskueligt at finde ud af, hvilken uddannelse man skal vælge, når man går i 9. eller 10. klasse. I år er valget gjort ekstra besværligt, da de unges muligheder for at "snuse" til de forskellige ungdomsuddannelser fysisk, har været begrænsede pga. Covid-19. Derfor har Ungdommens Uddannelsesvejledning Norddjurs udvidet sin service i indeværende skoleår, således at alle unge i 9. og 10. klasse har mulighed for at få individuel vejledning via telefon, mail eller digitale møder.

”Uddannelse er vigtig – både for den enkelte og for samfundet – og i Norddjurs Kommune er det et stort fokuspunkt for os, at vi får hjulpet vores unge godt på vej i livet. Derfor har vi besluttet, at vi i foråret i forbindelse med tilmelding til ungdomsuddannelserne vil udvide vores vejledning, så alle unge i 9. og 10. klasse og deres forældre får muligheden for at få individuel råd, hjælp, vejledning og inspiration til deres studie- og karrierevalg” fortæller Else Søjmark, formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget.

Individuel vejledning

Grundet coronanedlukningen har Ungdommens Uddannelsesvejledning Norddjurs måtte tænke i nye baner, da de unge ikke kunne sendes fysisk ud i introforløb på ungdomsuddannelserne eller mødes med UU-vejlederne til fysiske informationsmøder. I stedet er der afholdt virtuelle informationsmøder om de unges uddannelsesvalg for elever og forældre.

"Det er selvfølgelig ikke helt det samme for de unge og deres forældre. Derfor har vi valgt at gøre en ekstraordinær indsats og tilbyde individuel vejledning til alle elever og forældre, så de ikke står alene med tvivl og usikkerhed om uddannelsesvalget eller om, hvordan de kommer godt videre i en ungdomsuddannelse" siger Lotte Kruse, chef for ungeindsatsen og Ungdommens Uddannelsesvejledning Norddjurs.

"I Norddjurs Kommune vil vi i Covid-situationen gerne støtte de unge og deres forældre bedst muligt i deres uddannelsesvalg, så vi begrænser omvalg og fravalg på ungdomsuddannelserne og bidrager til, at de alle kommer godt videre efter sommerferien" tilføjer Else Søjmark, formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget.