600.000 kr. til bogglade børn i Norddjurs Kommune

Publiceret 15-12-2021

Norddjurs Biblioteker har netop modtaget positivt svar fra Slots- og kulturstyrelsen på en ansøgning om indkøb af bøger og en række aktiviteter, der skal understøtte bog-glæde og læselyst hos børn og unge.

Norddjurs Biblioteker har netop modtaget positivt svar fra Slots- og kulturstyrelsen på en ansøgning om indkøb af bøger og en række aktiviteter, der skal understøtte bog-glæde og læselyst hos børn og unge.

Slots- og Kulturstyrelsen ønsker med den landsdækkende BOGgladpulje at understørre læseglæden og styrke samarbejdet mellem bibliotekerne og institutionerne / dagtilbuddene.

I ansøgningen fra Norddjurs Biblioteker er der sikret bred opbakning fra en lang række institutioner og dagtilbud, og det betyder, at der i foråret 2022 vil blive indkøbt bøger for kr. 600.000 til glæde for rigtig mange børn i Norddjurs Kommune.

Herudover lægger ansøgningen op til skabelse af et blivende netværk, hvor biblioteket løbende samler og inspirerer udvalgte medarbejder fra institutioner og dagtilbud med aktuelle temaer og titler indenfor børnebogsuniverset.

Skole og dagtilbudschef Lene Mehlsen Thomsen udtaler:

”Det er meget glædeligt, at vi har fået denne flotte bevilling. Den er en stor saltvandsindsprøjtning, der vil forny og udvide vores bogsamlinger på vores daginstitutioner, SFO’er og klubber, og den vil give vores børn mulighed for rigtig mange gode stunder fra bøgernes fantastiske verden. Bøger åbner verden. Det gælder sådan set både for børn og voksne. Når man læser, ser man verden gennem nye øjne og får nye perspektiver på sig selv og omverden. Det vil bidrage til at styrke vores læsekultur og skabe mulighed for nye pædagogiske aktiviteter med bogen, litteraturen og fortællingen som omdrejningspunktet. De nye bogsamlinger vil medvirke til at vores børn får flere erfaringer med litteratur fra en tidlig alder og give gode betingelser for at styrke læseglæden hos vores lidt større børn.”

Biblioteksleder Lars Lerche glæder sig også meget over tildelingen af midler:

”BOGgladpuljen taler lige ind i det, vi ser som en af vores vigtigste opgaver: at understøtte den gode læseoplevelse for børn og unge. Al erfaring peger på, at det er rigtig vigtigt, at børn læser og har gode fællesoplevelser med litteratur. På den måde styrkes børnenes fantasi, nysgerrighed og lysten til at lære mere, og på sigt styrkes også motivationen til uddannelse. Samarbejdet mellem institutioner/ dagtilbud og biblioteket har virkelig potentiale til at gøre en forskel, når de dygtige fagfolk fra begge lejre mødes med børnelitteraturen som mødested.”

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Biblioteksleder Lars Lerche
LAML@norddjurs.dk
Tlf. 23 65 87 93