Vild, vildere Norddjurs

Publiceret 23-04-2021

Den 20. april vedtog kommunalbestyrelsen, at Norddjurs skal deltage i konkurrencen "Danmarks VILDESTE Kommune", der er igangsat af miljøministeren.

Naturen er i krise i Danmark og på verdensplan, og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid. Derfor har miljøministeren igangsat kampagnen: "Sammen om et VILDERE Danmark", som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur. Som en del af kampagnen dyster 92 af landets 98 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune.

Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter og vinderen kåres i slutningen af 2022.

Både politikere og borgere i Norddjurs Kommune er i forvejen optagede af, hvordan vi kan skabe mere vildskab i vores natur. Derfor er konkurrencen en kærkommen mulighed for at sætte fokus på biodiversitet, passe bedre på vores sommerfugle og vilde blomster og give en mere sprudlende, kriblende og levende natur videre til vores børnebørn.

Som startskud har alle deltagere udfyldt et spørgeskema, kaldt Grøn bog, hvori kommunerne præsenterer sig selv som vild kommune, deres idéer til projekter, hvorfor de skal vinde, og hvor man kan følge med i deres vilde indsats. Samtlige grønne bøger offentliggøres på konkurrencens officielle hjemmeside www.dkvild.dk.

I Norddjurs Kommune vil vildskaben blive udfoldet i ambitiøse og innovative projekter, der både skaber grobund for varige forbedringer af den nuværende natur og skaber nye naturområder med høj kvalitet. Fokus vil blandt andet være på at sikre sammenhængende arealer samt beskytte de unikke naturarealer langs Norddjurs Kommunes 117 km lange kystlinje.

Der vil desuden blive gjort en stor indsats for at udbrede viden om vild natur, fortælle om inspirerende projekter og oprette netværker. Dermed håber kommunen på at kunne engagere og motivere haveejere, institutioner, virksomheder og organisationer til selv at igangsætte og fastholde en indsats, der løfter biodiversiteten.

Norddjurs Kommune er allerede godt i gang med at inspirere borgerne til at skabe vild natur i haverne. I uge 16 udleveres gratis frøposer til haveejere, der ønsker en blomstereng med vilde, hjemmehørende blomster. Kommunen har desuden udgivet pjecen "Giv plads til liv", der giver gode råd til, hvordan man fremmer biodiversiteten i sin have.

Læs mere om Norddjurs Kommunes arbejde med at fremme biodiversitet samt find pjecen ”Giv plads til liv” på www.norddjurs.dk/biodiversitet.

Læs mere om konkurrencen ”Danmarks vildeste kommune” på www.dkvild.dk, hvor du også finder Norddjurs Kommunes Grøn bog.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Annette Limborg Madsen
alm@norddjurs.dk
89 59 40 12
29 36 71 06