Nyvang Dystrupvej

Nyvang

Her kan du læse mere om mulighederne på Nyvang Dystrupvej

Nyvang Dystrupvej er en del af Norddjurs Kommunes Område Ørum, som består af bofællesskaber/botilbud og en aktiveringsafdeling.

Mere om Nyvang Dystrupvej

Nyvang Dystrupvej er et individuelt tilrettelagt tilbud med mulighed for afskærmning for dig, som har brug for dette, eksempelvis grundet autismespektrumsforstyrrelser.

Her er 3 lejligheder med 2 værelser, eget toilet og bad. Der er mulighed for kogeplader i lejligheden samt eget køleskab. Der er ligeledes en god fællesstue og køkken/alrum.

Lejlighederne har egen terrasse og have. Der er desuden mulighed for at benytte de fælles udendørsområder med blodbane, trampolin, bordtennisbord, boksebold og drivhus.  Vi har også et rum i kælderen med træningsudstyr.

Vi har mødelokale til afholdelse af arrangementer, møder, aftenskoleundervisning osv. Du kan også låne mødelokalet til at holde din egen fødselsdag.

Nyvang Dystrupvej ligger i Ørum, som er en lille, hyggelig by, der er omkranset af dejlig natur. I byen er der en stor Dagli'Brugs, bibliotek, hal samt pizzeria og gode busforbindelser til både Randers og Grenaa. 

Nyvang Dystrupvej råder også over en personbil til ture ud af huset.

 Vores målsætning er, at du har en genkendelig og forudsigelig hverdag, hvor du føler sig tryg og forstået.

Vi lægger vægt på, at du både kan få støtte sammen med dine bofæller og også individuelt ud fra dine forudsætninger, således at du må opleve at kunne mestre, have styring og indflydelse på eget liv.

Som i de fleste hjem byder hverdagen på forskellige praktiske opgaver, rengøring og tøjvask. Der er desuden mulighed for fælles spisning med madordningen kaldet ”en serviceaftale”. Der er husmøde hver måned, hvor du kan komme med ønsker til aktiviteter i og udenfor huset samt madønsker.

Du kan få hjælp eller oplæring til det, du ikke kan selv. Det kan eksempelvis handle om administration af egen medicin, rengøring, planlægning og struktur på hverdagen, vedligeholdelse af dine sociale kontakter samt motivation til sociale aktiviteter.

I hverdagen foregår der mange forskellige aktiviteter, som du selv er med til at vælge.

Det kan være praktiske opgaver her på stedet, opgaver i Aktiveringen, som er vores dagsbeskæftigelse, ture ud af huset, fritidsinteresser eller sport, du gerne vil gå til.

Derudover har vi en række tilbagevendende aktiviteter og arrangementer, som du kan deltage i, hvis du har lyst. Eksempelvis sommerhustur/koloni, markedsdag, musikarrangementer, kandiskoncert og luciaoptog.

I Ørum Bo- og Aktivitetscenter er vi tværfagligt sammensat og dækker derfor bredt i forhold til fagligheder.

Du kan altså møde både socialrådgiver, psykolog, pædagog, pædagogisk assistent, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og sygeplejersker.

Vores arbejde er funderet i Gentle Teaching og Low Arousal.

Det betyder, at vi er optagede af, hvordan tingene ser ud gennem dine øjne, og hvordan vi kan forstå og hjælpe, så du ikke føler dig afvist. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved og tilpas i at komme til personalet. Her er plads til alle og alles forskelligheder.

Vi har fokus på respekt og omsorg, og på at skabe en omgangstone, hvor vi taler om tingene og sammen finder de gode løsninger.

Vi har desuden et tæt samarbejde med det omkringliggende samfund - både når der er tale om arbejde (eksempelvis praktikker), men også når der inviteres til sociale arrangementer.

For uddybning af metoder og tilgange henvises til tilbudsportalen (se link i bunden af siden).

Vi ønsker et tæt samarbejde med både beboere og pårørende. Derfor har vi et beboerråd og et pårørenderåd.

Vi mødes 4-5 gange om året og drøfter emner af generel relevans for beboernes hverdag, arrangementer og årstidsfester samt udviklingen af botilbuddene. Ofte har vi også lidt af mødetiden fælles.

Formand for pårørenderådet er aktuelt: Karin Frederiksen, karinannief@gmail.com

Kommunalbestyrelsen har fastsat vedtægterne for beboerrådenes og pårørenderådenes arbejde.

Læs vedtægter for beboerrådene og pårørenderådene (pdf)

Læs Norddjurs Kommunes pårørendepolitik (pdf)

Kontakt afdelingen

Nyvang Dystrupvej

Akutledertelefon

Område Ørum
Telefon:24 91 12 76

Kontakt leder

Birte Kousted
Leder
Område Ørum

Politikker og kvalitetsstandarder

Vores arbejde udføres med udgangspunkt i Norddjurs Kommunes politikker, kvalitetsstandarder og den socialpolitiske tilgang:

Politikker 

Kvalitetsstandarder

Socialpolitisk tilgang