Nøddebo

Nøddebo

Her kan du læse mere om mulighederne på Nøddebo

Velkommen til Nøddebo

Nøddebo er en del af Norddjurs Kommunes Område Ørum, også kaldet Ørum Bo- og Aktivitetscenter.

Nøddebo ligger i Ørum, som er en lille, hyggelig by på midten af Djursland, der grænser op til dejlig natur.

Mere om Nøddebo

Her kan du læse mere om hverdagen og rammerne på Nøddebo.

Nøddebo er en del af Norddjurs Kommunes Område Ørum, også kaldet Ørum Bo- og Aktivitetscenter.

Nøddebo har 16 lejligheder. De fleste af lejlighederne har 2 værelser. Der er mulighed for kogeplader i lejligheden samt eget køleskab. Ligeledes er der eget toilet og bad.

Fællesarealerne i Nøddebo består af et køkken-alrum, to fællesstuer og en stor terrasse med nedgang til fælles have med blomster, træer, trampolin, bordtennisbord, boksebold og drivhus. Der er også mulighed for at benytte et lokale i kælderen med træningsudstyr.

Der er mødelokaler til fælles brug – eksempelvis arrangementer, møder, aftenskoleundervisning osv. Du kan også låne lokalet til at holde din egen fødselsdag.

Fra Ørum er der gode busforbindelser til både Randers og Grenaa. I byen er der desuden en stor Dagli'Brugsen, bibliotek, hal og pizzeria.

Nøddebo råder over en bus og en personbil, som anvendes til ture ud af huset.

I Nøddebo er der plads til forskellighed og fællesskab.

Vores målsætning er, at du har en genkendelig og forudsigelig hverdag, hvor du føler sig tryg og forstået.

Vi lægger vægt på, at du både kan få støtte sammen med dine bofæller og individuelt ud fra dine forudsætninger, så du oplever at kunne mestre, have styring og indflydelse på eget liv. 

Hverdagen leves som i de fleste andre hjem med hjemlige praktiske opgaver, rengøring og tøjvask,. Der er mulighed for fællesspisning med madordningen kaldet ”en serviceaftale”. Der er husmøde hver måned, hvor du kan komme med ønsker til aktiviteter i og udenfor huset samt madønsker.

Du kan få hjælp eller oplæring til det, du ikke kan selv. Det kan for eksempel handle om administration af egen medicin, rengøring, planlægning og struktur på hverdagen, vedligeholdelse af dine sociale kontakter samt motivation til sociale aktiviteter.

I hverdagen foregår der mange forskellige aktiviteter, som du selv er med til at vælge.

Det kan være praktiske opgaver her på stedet eller i Aktiveringen, som er vores dagsbeskæftigelse, ture ud af huset, fritidsinteresser eller sport, du gerne vil gå til.

Derudover har vi en række tilbagevendende aktiviteter, du kan deltage i, hvis du har lyst. Eksempelvis sommerhustur/koloni, markedsdag, musikarrangementer, kandiskoncert og luciaoptog.

Medarbejdergruppen i Ørum Bo- og Aktivitetscenter er tværfagligt sammensat og dækker derfor bredt i forhold til fagligheder.

Du kan altså møde både socialrådgiver, psykolog, pædagog, pædagogisk assistent, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere og sygeplejerske.

Når du bor her, vil du møde medarbejdere, som er funderet i Gentle Teaching og Low Arousal.

Det betyder, at vi er optagede af, hvordan tingene ser ud gennem dine øjne og hvordan vi kan forstå og hjælpe, så du ikke føler dig afvist. Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved og tilpas i at komme til personalet. Her er plads til alle og alles forskelligheder. Vi har fokus på respekt og omsorg og på at skabe en omgangstone, hvor vi taler om tingene og sammen finder de gode løsninger.

Desuden har vi et tæt samarbejde med det omgivne samfund - både, når der er tale om arbejde (eksempelvis praktikker) og når der inviteres til sociale arrangementer.

For uddybning af metoder og tilgange henvises til tilbudsportalen (se boks nederst på siden)

Vi ønsker et tæt samarbejde med både beboere og pårørende. Derfor har vi et beboerråd og et pårørenderåd.

Vi mødes 4-5 gange om året og drøfter emner af generel relevans for beboernes hverdag, arrangementer og årstidsfester samt udviklingen af botilbuddene. Ofte har vi også lidt af mødetiden fælles.

Formand for pårørenderådet er aktuelt: Karin Frederiksen, karinannief@gmail.com

Kommunalbestyrelsen har fastsat vedtægterne for beboerrådenes og pårørenderådenes arbejde.

Læs vedtægter for beboerrådene og pårørenderådene (pdf)

Læs Norddjurs Kommunes pårørendepolitik (pdf)

Kontakt afdelingen

Nøddebo

Akutledertelefon

Område Ørum
Telefon:24 91 12 76

Politikker og kvalitetsstandarder

Vores arbejde udføres med udgangspunkt i Norddjurs Kommunes politikker, kvalitetsstandarder og den socialpolitiske tilgang:

Politikker 

Kvalitetsstandarder

Socialpolitisk tilgang